Ξυπνήστε

 

 

Η συμπόνια εκφράζεται σε αυτόν τον κόσμο μέσω της αγάπης και της καλοσύνης, και αυτές είναι ιδιότητες που όσοι ασκούν τον Ντάφα πρέπει πάντα να εκπέμπουν από μέσα τους. Υπάρχει κάτι που σκεφτόμουν πρόσφατα. Σας καλώ να σώζετε ζωές, αλλά η κατάσταση του νου που έχετε όταν ενεργείτε για να το πετύχετε αυτό, όπως όταν ευαισθητοποιείτε τους ανθρώπους από μόνοι σας ή όταν δίνετε παραστάσεις με το Σεν Γιουν, δεν πρέπει να περιορίζεται μόνο σε αυτές τις στιγμές. Αντίθετα, θα πρέπει να διατηρείτε μια κατάσταση νου που να ανυψώνει τις ψυχές των ανθρώπων και να διατηρείτε αυτή την αίσθηση του σκοπού την ώρα που εργάζεστε στον χώρο εργασίας σας, όπου κι αν βρίσκεται αυτός. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για εσάς που ασχολείστε στις διάφορες πλατφόρμες μέσων ενημέρωσης. Έχουν υπάρξει περιπτώσεις όπου οι άλλοι δεν μπορούν καν να αισθανθούν σε εσάς τη συμπόνια που θα έπρεπε να έχει κάποιος που ζει μια πνευματική ζωή. Ή με τα σχόλιά σας για καταστάσεις ή γεγονότα που βασίζονται στις προσωπικές σας κλίσεις, κάτι που δεν θα έπρεπε να συμβαίνει. Είστε εδώ για να βοηθήσετε στη διάσωση ζωών σε πνευματικό επίπεδο και θα πρέπει να μετράτε τα πράγματα υπό το πρίσμα των Τζεν, Σαν, Ρεν – να είστε αληθινοί, ευγενικοί και ανεκτικοί. Αυτά που γράφετε και λέτε θα πρέπει, τουλάχιστον, να βοηθούν στο να οδηγούνται οι άνθρωποι προς μια κατεύθυνση που τελικά θα ανυψώνει τις ψυχές τους.

 

Αυτό που είναι πιο σοβαρό είναι ότι ορισμένοι από εσάς συχνά κάνετε προσωπικές επιθέσεις σε σημαντικά πρόσωπα της κυβέρνησης. Μα εμείς είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να ανυψωθούν πνευματικά και να τους απαλλάξουμε από τον κίνδυνο, όχι για να κάνουμε εχθρούς. Για να πούμε την αλήθεια, δεν θα έπρεπε να εξαπολύετε προσωπικές επιθέσεις σε κανέναν, ασχέτως του πόσο κακό μπορεί να είναι το άτομο (με εξαίρεση τον μοχθηρό, πλέον αποθανόντα δικτάτορα του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος, Τζιανγκ) – και ιδιαίτερα όχι σε σημαντικές προσωπικότητες των δύο μεγάλων πολιτικών κομμάτων των Ηνωμένων Πολιτειών. Όλοι είναι εδώ για τον Δρόμο, και όλοι, σε κάποιο επίπεδο, περιμένουν την απελευθέρωση από αυτόν τον κόσμο. Ωστόσο, οι προσωπικές επιθέσεις τείνουν να γεννούν έντονη δυσαρέσκεια. Και όταν αυτό το είδος έντονου συναισθήματος έχει σχηματιστεί, είναι δύσκολο να αναιρεθεί. Πώς λοιπόν θα καταφέρετε να επικοινωνήσετε με αυτούς τους ανθρώπους, σε αυτή την περίπτωση; Και επιπλέον, κάνοντάς το αυτό, είναι πιθανό να προκαλέσετε αντίποινα. Δεν έχετε πάρει ακόμα τα τόσα μαθήματα προς αυτή την κατεύθυνση; Οι περισσότεροι από εμάς είμαστε ξένοι εδώ, και δεν έχουμε βαθιές ρίζες σε αυτή την κοινωνία. Επιπλέον, ήρθαμε εδώ για να ξεφύγουμε από τις διώξεις του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος. Θα πρέπει λοιπόν να είμαστε ευγνώμονες που οι Ηνωμένες Πολιτείες μάς άνοιξαν την αγκαλιά τους.

 

Όταν γράφετε ή μιλάτε, θα πρέπει να το κάνετε με την πρόθεση να βοηθήσετε τους άλλους να ανυψωθούν πνευματικά και να το κάνετε με αγάπη για τον συνάνθρωπό σας. Κάθε ασκούμενος του Ντάφα –και όχι μόνο εκείνοι στα μέσα ενημέρωσης– θα πρέπει να αναρωτιέται αν κάνει αυτό που θα έπρεπε να κάνει κάποιος που κάνει πνευματική πρακτική στον Ντάφα. Δεν μπορώ να μην αισθάνομαι ανησυχία, κοιτάζοντας πίσω στο πώς τα έχετε πάει. Πολλοί άνθρωποι ήταν χαλαροί στην πνευματική τους πρακτική για αρκετό καιρό, και έκαναν τα πράγματα όπως όλοι οι άλλοι στον κόσμο. Κι αυτό δεν είναι καθόλου η πνευματική κατάσταση κάποιου που ασκεί τον Ντάφα, σωστά; Πρέπει πραγματικά να πάρετε αυτό το πρόβλημα στα σοβαρά. Πολλοί από εσάς που εμπλέκεστε σε διάφορες πλατφόρμες μέσων ενημέρωσης πρέπει να αρχίσετε να συνδέετε τη δουλειά σας με την ευαισθητοποίηση και τη βοήθεια για να απελευθερώσετε τους ανθρώπους από τον κίνδυνο για την ψυχή τους. Αν ο μόνος σας στόχος είναι να αυξήσετε το ποσοστό των κλικ, αυτό δεν είναι καθόλου η πνευματική κατάσταση ενός ασκούμενου του Ντάφα. Σπαταλάτε τον ελάχιστο χρόνο που έχουμε και προορίζεται για τη διάσωση των ανθρώπων σε αυτές τις τελευταίες ημέρες! Θα το μετανιώσετε αυτό μια μέρα! Η ευθύνη ενός ασκούμενου του Ντάφα είναι να βγάζει τους ανθρώπους από τον κίνδυνο και αν συνεχίσετε έτσι, η συμπόνια σας θα χαθεί εντελώς! Πώς μπορεί να μοιάζει αυτό με κάποιον που ζει μια πνευματική ζωή; Σκεφτείτε, τα όσα συνέβησαν: πώς θα μπορούσαν να μην έχουν σχέση; Υπάρχουν ανώτερα όντα που προστατεύουν τους ασκούμενους του Ντάφα. Όταν τα πράγματα πάνε στραβά, δεν είναι αυτό μια θεϊκή προειδοποίηση; Γιατί δεν φωτίζεστε σε αυτό; Και αν κάτι πάει τρομερά στραβά, δεν είναι θέμα θεϊκής τιμωρίας; Αν δεν έχετε πλέον συμπόνια μέσα σας, αν έχετε χάσει από τα μάτια σας τις ευθύνες και την αποστολή σας, και έχετε ξεχάσει ακόμη και τους πνευματικούς σας στόχους, τότε είναι βέβαιο ότι θα γίνετε όπως όλοι οι άλλοι σε αυτόν τον κόσμο. Και αν τα όρια μεταξύ των μαθητών του Ντάφα και των άλλων είναι θολά, τι θα απογίνετε ως ομάδα; Δεν είναι τρομακτικό αυτό; Και όμως εμείς είμαστε όντα που επωμίζονται τη μεγαλύτερη ευθύνη στο σύμπαν!

 

Πάντα δίδασκα ότι ως μαθητές του Ντάφα δεν θα πρέπει να εμπλέκεστε στην πολιτική, ούτε να εμπλέκεστε σε αντιπαλότητες μεταξύ πολιτικών κομμάτων. Το Δημοκρατικό Κόμμα και το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα είναι και τα δύο απλώς κοσμικές οντότητες. Κάθε άτομο είναι κάποιος που το θείο θέλει να σώσει από αυτόν τον κόσμο. Δεν έχετε καμία δουλειά να σκέφτεστε ότι θα προσπαθήσετε να βοηθήσετε μόνο τα άτομα που ανήκουν στο ένα πολιτικό κόμμα και όχι στο άλλο. Όλοι είναι δικοί μου άνθρωποι! Εγώ καθώς και πλήθος θεϊκών όντων επιθυμούμε να τους σώσουμε! Είναι άλλο βέβαια αν σε κάποιο επίπεδο ένα άτομο δεν θέλει να σωθεί. Αλλά ως ασκούμενοι του Ντάφα δεν μπορείτε να χωρίζετε και να διαλέγετε ανθρώπους. Κάθε άτομο έχει τη θεϊκή φύση και όλοι ήρθαν σε αυτή τη γη για να μάθουν για τον Ντάφα και να κερδίσουν τη λύτρωση.

 

Επίσης, όταν σχολιάζετε ένα θέμα [με τις πλατφόρμες των μέσων ενημέρωσης], θα πρέπει να εστιάζετε τη συζήτησή σας πάνω στο συγκεκριμένο θέμα όποιο κι είναι αυτό και όχι στα άτομα που εμπλέκονται. Ίσως κάποιο άτομο να χειρίστηκε κάτι λάθος σε κάποιο θέμα, αλλά να είναι πολύ ικανό πάνω σε άλλα θέματα. Ο τρόπος σκέψης και οι πεποιθήσεις κάποιων ανθρώπων μπορεί να είναι διαφορετικές από τις δικές σας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι κακοί άνθρωποι. Το να μπορείς να αντιμετωπίζεις τον καθένα όποιος κι αν είναι αυτός με συμπόνια, να έχεις αγάπη για όλους τους ανθρώπους, πραγματικά δεν είναι κάτι που μπορεί να επιτύχει ο μέσος άνθρωπος. Ακόμα πιο δύσκολο είναι να έχετε μια αίσθηση συμπόνιας προς όλα τα αισθανόμενα όντα σε ό,τι κάνετε. Όμως αυτό είναι κάτι που οι ασκούμενοι του Ντάφα πρέπει να είναι σε θέση να κάνουν! Η πνευματική ανάπτυξη είναι μια διαδικασία, και έτσι αυτό που περιέγραψα μπορεί να μην είναι εφικτό προς το παρόν για όσους είναι πιο νέοι στην πρακτική, αλλά με τον καιρό, καθώς θα αναπτύσσεστε περαιτέρω στην πνευματική σας πρακτική, θα πρέπει να μπορείτε να το κάνετε αυτό. Οι πιο παλιοί ασκούμενοι θα πρέπει να το κάνουν τώρα. Αυτό είναι κάτι που υπαγορεύεται από την ιστορική σας αποστολή και είναι κάτι που κάθε ασκούμενος του Ντάφα που φιλοδοξεί να φτάσει σε πνευματικό μεγαλείο πρέπει να επιτύχει στην πρακτική του!

 

Ο Δάσκαλός σας,

Λι Χονγκτζί

 

6 Ιουνίου 2024